- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak je Alkarasu trn u peti“ – Amerikanac pogodio pravo u metu

© AP Photo / Mark Blinch/The Canadian Press via APKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Legenda svetskog tenisa Amerikanac Džimi Konors oglasio se povodom trke Novaka Đokovića i mladog Karlosa Alkarasa koji se trudi da ga prestigne na vrhu ATP liste, ali mu to ne uspeva. Amerikanac je jednoj rečnici, vrlo slikovito, objasnio da je Srbin trn u peti 20-godišnjeg Španca.
Sve moguće turnire prijavio je drugi reket sveta Karlos Alkaras kako bi, prvo istopio bodovnu prednost Đokovića koja je na startu ove sedmice iznosila oko 2.800 bodova.
Ali kako prvi reket sveta „puni baterije“ za foto-finiš i ne brani bodove i trofeje na turnirima osvojenim prošle godine, tako Alkaras prilazi jer jer igrao već dva turnira u Aziji, a očekuje ga selidba u Evropi, gde je potvrdio učešće u Bazelu, turniru iz serije 500.
Ipak, samo 90 bodova na Mastersu u Šangaju, od mogućih i maksimalnih 1.000, sasvim sigurno su frustrirali Alkarasa kog je izbacio Bugarin Grigor Dimitrov u osmini finala.
Džimi Konors je prokomentarisao o čemu se tu zapravo radi i zbog čega Špancu ne uspeva da uhvati korak sa najboljim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem.
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Poznat termin odloženog 171. večitog derbija
„Karlos ne sme da dozvoli sebi da bude opsednu Đokovićem, jer ima još nekoliko dobrih tenisera. Pre svih, tu su Janik Siner, Danil Medvedve...“, rekao je Amerikanac i nastavio:
„Uprkos tome što je pobedio Đokovića na Vimbldonu, on očigledno ostaje trn u njegovoj peti. MOra da bude oprezan, pošto se na taj način priprema samo za jednog protivnika. S druge strane, smatra da druge može lako da pobedi, da je bolji od njih, ali ispostavlja se da nije tako. I ostali igraju tenis, jako dobro to čine“, pogodio je pravo u metu Džimi Konors.
Imao je legendarni američki teniser i savet za 20-godišnjaka iz Mursije pred kojim je nesumnjivo blistava budućnost, pod uslovom da nastavi naporno da radi i bude fokusiran na brojne izazove koji su tek pred njim.
„Mora da bude spreman podjednako za svakog rivala, ne samo za Đokovića. Ponoviću, ima tu još kvalitetnih tenisera. Sviđa mi se njegovo ponašanje. Ne samo na terenu, već i van njega, kako se ponaša i sve ostalo. Teniseri su strašno plaćeni i zato moraju da pruže maksimum na terenu, a Karlos to upravo i radi. Uživam da ga gledam, volim igrače koji se isprljaju na terenu i tačno znaju šta je neophpodno da budu prvi na svetu. Takvo ponašanje podiže interesovanje za tenis“, rekao je Konors, koji iz iskustva to priča, s obzirom na to da je upravo on bio jedan od takvih igrača.
Pogledajte intervju sa Vladimirom Jovanovićem.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Alkaras progovorio o trci sa Đokovićem: „Zakomplikovalo se...“
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
SPORT
Rusi jači od Amerikanca u Kini – Andrej jedini preživeo seču favorita
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala