- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznat termin odloženog 171. večitog derbija

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa 169. večitog derbija
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Partizan i Crvena zvezda odigraće 20. decembra 171. večiti derbi koji je odložen u septembru zbog Dana žalosti, saznaje Žurnal.
Kompletno deveto kolu Superlige Srbije koje je 27. septembra odloženo zbog ubistva trojice Srba u blizini manastira Banjska na Kosovu i Metohiji, biće odigrano krajem decembra.
Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i ostalim klubovima u Srbiji, biće to pretposlednji meč u kalendarskoj godini, s obzirom na to da će zavesa na jesenji deo prvenstva biti spuštena 24. decembra.
U početku se licitiralo i spekulisalo da će 171. večiti derbi biti odigran početkom decembra, ali se sada došlo do toga da je ovo najpovoljniji termin u prenatrpanom rasporedu.
Termin u početku decembra ostaje upražnjen, pa postoji mogućnost da tada budu odigrani mečevi druge runde Kupa Srbije.
Kada je derbi Partizana i Crvene zvezde u Humskoj u pitanju, i pre nego što je proglašen 27. septembar za Dan žalosti, podigla se prava bura, jer je šampion Srbije prvobitno zahtevao da pravdu ne deli najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, zapretivši da neće izaći na teren.
To nije uslišeno, ali je derbi odložen, a u međuvremenu je smenjen predsednik sudijske komisije Dejan Petrović, nasledio ga je Dejan Santrač, pa će pred dvoboj ljutih beogradskih rivala krajem decembra, svega 10 dana pred Novu godinu usledili novi izbor sudija za najveću utakmicu srpskog fudbala.
Pogledajte intervju sa Vladimirom Jovanovićem.
Stadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Kako je Zvezda od 10 dolara uspela da napravi 105 hiljada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala