- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapadni mediji: Dron-kamikaza „lancet“ ─ najefikasnije rusko oružje

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaDron-kamikaza "lancet" na štandu koncerna "Kalašnjikov" u okviru međunarodnog vojnog foruma "Armija"
Dron-kamikaza lancet na štandu koncerna Kalašnjikov u okviru međunarodnog vojnog foruma Armija - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
Pratite nas
Ruska vojska zadaje ozbiljne udare zapadnoj tehnici ukrajinskih Oružanih snaga vrednoj milione dolara, piše Dejvid Hembling u članku za portal „1945“.
„Ovaj dron-kamikaza pokazao je da može da pogodi širok spektar ciljeva, uključujući glavne borbene tenkove i prizemljene avione daleko izvan kontakt-linije. Takve karakteristike trebalo bi da budu dovoljne da zapadni analitičari na njih obrate pažnju, ali su možda najalarmantniji impresivni rezultati ‘lanceta’ u borbi protiv artiljerije i sistema PVO“, ističe autor.
Autor je primetio da je ruska bespilotna letelica postala smrtna pretnja za ukrajinsku vojsku, uništavajući skupu zapadnu oklopnu tehniku.
On je dodao da ‘lanceti’, eliminisanjem ukrajinske protivvazdušne odbrane, omogućavaju ruskoj vojsci da bude superiorna na nebu iznad Ukrajine.
U septembru je objavljeno da će odbrambena preduzeća „Rosteha“ povećati proizvodnju municije „kub“ i „lancet“, kao i drugih bespilotnih letelica.
Ranije je glavni konstruktor „Zala aero grupe“, koja proizvodi ove dronove, Aleksandar Zaharov izjavio da će nova generacija lutajuće municije „lancet“ u verziji „izdelije 53“ biti praktično nepobediva za sredstva protivdejstva.
Infografika kaver Lancet - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Upoznajte ruski probojni skalpel - „Lancet“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala