- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Projektil“ Mijatovića presudio Italiji u ludom meču sa devet golova /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
Pratite nas
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, igrači uzrasta do 19 godina, pobedila je Italiju u spektaularnom prijateljskom meču začinjenom sa čak devet golova - 5:4. Susret u Gornjem Milanovcu obilovao je preokretima, a na kraju su Orlići izašli kao pobednici. slavili su golom Jovana Mijatovića iz Zvezde u 91. minutu susreta.
Ne, nije u pitanju vaterpolo, već fudbalski meč i to spektakularan koji su odigrali mladi fudbaleri Srbije i Italije.
Orlići su meč otvorili golom zaostatka, ali su do odlaska na poluvreme uspeli da izjednače preko Marka Mladenovića koji je bio najprisebniji u petercu gostiju i smestio je loptu u mrežu.
U nastavku je usledio totalni preokret i vođstvo Srbije rezultatom 3:1 a sve se odigralo u rasponu od 46. do 57. minuta, da bi Azuri zatim kreirali svojevrsno čudo sa nova tri gola u mreži srpskog nacionalnog tima za preokret - 4:3.
Totalno pomračenje u redovima Orlića i tri primljena gola za nepunih deset minuta, između 72. i 80. minuta.
Ali, nisu klonuli duhom srpski fudbaleri uzrasta do 19 godina, već su preko Alekseja Vukićevića uspeli da stignu do novog izjednačenja - 4:4, da bi lud meč sa devet golova zaokružio Jovan Mijtović u prvom minutu sudijske nadoknade. Ispalio je "projektil" iz leve noge i parabolom matirao golmana Italije. Definitivno najlepši potez u fanatastičnom meču.
Omladinska reprezentacija Srbije za četiri dana startuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prvi rival biće joj reprezentacija Andore.
Pogledajte intervju sa Vladimirom Jovanovićem.
Jakov Vulić - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
SPORT
Orlovi prokockali šansu da se osvete Ukrajincima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala