- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Potvrđeno: Vraća se Nadal!

© AP Photo / Rick RycroftŠpanski teniser Rafael Nadal, Australijan open 2021.
Španski teniser Rafael Nadal, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, zvanično će igrati na Australijan openu, potvrdio je Kreg Tajli, direktor turnira. Španac se godinu dana kasnije vraća na mesto na kom je sve stalo kada je početkom ove sezone povredio kuk.
Posle navoda španskih medija da bi Rafael Nadal mogao da igra na Junajted kupu već krajem godine, stiglo je i zvanično obaveštenje kada se slavni „Bik sa Majorke“ vraća na teren i to iz Australije.
„Očekuje nas povratak nekih velikana, i šampiona koji su odsutni već nekoliko godina. Ovde možemo ekskluzivno da otkrijemo da će se i Rafa vratiti.Odsutan je veći deo godine, a u razgovoru sa njim poslednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti, zbog čega smo zaista uzbuđeni. I znamo da Nik (Kirjos) trenira, tako da očekujemo i njega“, rekao je Kreg Tajli za „Najn tudej”.
Upravo u Melburnu početkom sezone je i počela Nadalova pauza od tenisa zbog povrede kuka od koje se i dalje oporavlja. „Kralj šljake” treninzima sa reketom vratio se tek nedavno, a Australijan open biće prvi njegov turnir posle godinu dana.
Početkom godine na prvom Grend slemu u sezoni izgubio je od Mekenzija Mekdonalda u drugom kolu posle čega je i objavio da se muči sa povredom. Tada je izgubio veliki broj bodova jer je u Melburn stigao da brani titulu. To je bila tek druga u karijeri za Rafu na Australijan openu i to dok nije bilo Novaka Đokovića, a prvu je osvojio još davne 2009. godine.
Proslavljeni španski teniser trenutno je 240. reket sveta i jasno je da po povratku njegova ambicija teško da će biti da ponovo bude prvi. Takođe, Nadal je ranije naglasio da bi naredna sezona mogla da bude i poslednja u njegovoj karijeri, a mogao bi da je završi posle Olimpijskih igara u Parizu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
Novak sa 36 godina uradio nešto što Nadal nije nikada
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
Rafael Nadal opet na terenu krajem godine?
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
Spuštena slušalica zahuktalom Sineru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala