- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Veoma značajna saradnja“: Premijer Republike Srpske u Moskvi na Ruskoj nedelji energetike /foto/

Pratite nas
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković putuje u Moskvu gde će na poziv potpredsednika ruske Vlade Aleksandra Novaka učestvovati na Međunarodnom forumu „Ruska energetska sedmica 2023“.
Višković će se obratiti na panelu „Globalno tržište nafte i gasa: Kako proći kroz period turbulencije?“.
On će prisustvovati i plenarnoj sednici kojom će predsedavati predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.
Višković je za RTRS rekao da je saradnja Ruske federacije i Srpske veoma značajna, te dodao da će u Moskvi imati niz sastanaka.
Podsetio je da se Srpska snabdeva gasom iz Rusije.
"Razgovaraćemo i sa potpredsednikom ruske Vlade Aleksandrom Novakom gde ćemo zahvaliti za dosadašnju uspešnu saradnju. Naša molba će biti da i u otežanim okolnostima snadbdevanja ostanemo kao jedan od partnera, prijateljska zemlja i nacija", rekao je Višković.
Tokom radne posete Rusiji, predsednik Vlade Republike Srpske razgovaraće sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Aleksandrom Novakom, te imati niz bilateralnih susreta sa privrednicima iz Ruske Federacije.
U delegaciji Vlade je i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, a učestvovaće i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac.
Šesta ruska nedelja energetike je glavni međunarodni događaj posvećen najaktuelnijim pitanjima iz sektora energetike, koji se ove godine održava od 11. do 13. oktobra u Moskvi.
Ruska nedelja energetike okupiće predstavnike ruskih federalnih vlasti, direktore glavnih energetskih kompanija, industrijske organizacije i medijsku zajednicu.
Forum će predstaviti budućnost energetskog sektora Rusije i potencijale za povezanu međunarodnu saradnju u novom geopolitičkom okruženju.
Druge značajne teme na dnevnom redu Foruma obuhvataju unapređenja u proizvodnji struje, nafte i gasa, hemijskom i sektoru uglja, kao i supstituciju uvoza, digitalnu transformaciju, energetsku tranziciju i pitanje klime.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala