- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta Đokoviću donosi eliminacija Alkarasa u Šangaju?

© AFP 2023 / JOSE JORDANNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
Pratite nas
Sa visokim ambicijama stigao je Karlos Alkaras na azijsku turneju, u nameri da osvoji maksimalna dva trofeja – u Tokiju i na Mastersu u Šangaju. Umesto toga, polufinale, a onda i iznenađujća eliminacija od Grigora Dimitrova (5:7, 6:2, 6:4) već u osmini finala turnira koji je nosio sa sobom velikih 1.000 bodova.
Uzeo je Alkaras mizernih 90, od planiranih hiljadu bodova, a to i te kako ide na vodenicu Novaka Đokovića, koji bi lako mogao da ostane prvi na ATP listi na kraju sezone.
I dalje ima još da se igra, ali talentovani i motivisani 20-godišnji Španac se neočekivano „slupao“ u Kini i nije ozbiljnije ugrozio Srbina koji konstantno gubi poene, jer ne brani trofeje na turnirima koje je osvojio prošle godine – Astana i Tel Aviv.
Trenutna situacija je da prvi reket sveta ima 11.045 bodova, dok je Alkaras na koti 8.805, sa osvojenih 90 bodova u Šangaju.
Špancu će po svoj prilici naredni turnir biti Bazel, koji je prijavio i kako je u Švajcarskoj prošle godine stigao do polufinala, to znači da brani 180 bodova, te bi najviše mogao da inkasira još 380, jer je Bazel turnir iz Serije 500.
Novak Đoković neće igrati u Bazelu, a očekuje se da bi Srbin i Španac mogli da se sastanu u Parizu, gde obojica brane bodove, doduše Alkaras daleko manje.
Đoković je zaustavljen u finalu od Danca Runea, i brani 600 od maksimalnih 1.000, dok Alkaras baš kao i u Bazelu brani 180, pa bi mogao dodatno da smanji zaostatak u odnosu na Đokovića.
Za kraj je ostao Završni Masters u Torinu gde je impresivni Novak prošle godine nanizao svih pet pobeda, a Alkaras ne brani ni jedan bod i mogao bi da zaradi čak 1.500 bodova.
Kada se sve sabere i oduzme, dolazi se do prostog zaključka da se isključivo Novak Đoković, kao i obično, pita za to kako će se odvijati stvari i kako će na kraju biti okončana sezona, ko će biti prvi na ATP listi.
Đoković je nedavno započeo impresivnu i rekordnu 394. sedmicu na tronu, i već naredne nedelje „podebljaće“ taj rezultat.
Karlos Alkaras i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
SPORT
Spektakl u Kini: Bugarin izbacio Alkarasa
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
SPORT
Veliki Novak: Poštovanje prema Rafi i Rodžeru jače od negativnog mišljenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala