- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kako je izraelsko-palestinski sukob „zavadio“ Ilona Maska i EU

© AP Photo / Michel EulerIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2023
Pratite nas
Američki milijarder Ilon Mask odgovorio je evropskom komesaru za unutrašnje tržište Tijeriju Bretonu na njegovo pismo o "nezakonitim sadržajima i dezinformacijama" o izraelsko-palestinskom sukobu, koje navodno distribuiše društvena mreža Iks".
"Naša politika je da je sve otvorenog koda i transparentno, pristup za koji razumem da ga EU podržava. Molimo Vas da navedete kršenja na koja se pozivate na platformi Iks kako bi javnost mogla da ih vidi", napisao je Mask sa svog zvaničnog naloga na Iksu, komentarišući pismo evropskog komesara.
Mask je takođe zatražio da se navedu prekršaji na koje Breton ukazuje kako bi "javnost mogla da ih vidi" i dodao na francuskom "hvala puno".
Evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton prethodno je poručio vlasniku platforme Iks da se na toj društvenoj mreži ''šire dezinformacije'' vezane za sukob Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, pozivajući ga da preduzme kontramere u skladu sa novim pravilima EU o onlajn sadržajima.
Breton je rekao da ima indicije da se Iks koristi za širenje nelegalnog sadržaja i dezinformacija u EU, preneo je Rojters.
Međutim, Breton nije naveo o kakvim dezinformacijama je reč.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala