- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Americi otkrivaju rusku taktiku protiv ukrajinskih deminera

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaBespilotne letelice na vežbama "Kavkaz 2020"
Bespilotne letelice na vežbama Kavkaz 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
Pratite nas
Ruski dronovi predstavljaju opasnost po ukrajinske deminere – ometaju ih u čišćenju teritorija od mina, što usporava kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine, piše američki list „Hil“.

„Dronovi se koriste za otkrivanje deminera Oružanih snaga Ukrajine i navođenje artiljerijske vatre po njima tokom deminiranja“, piše list.

Po rečima ukrajinskih vojnika, zapadna vozila za deminiranje su previše bučna i spora. Zbog toga ih dronovi lako otkrivaju, nakon čega ih ruski vojnici uništavaju udarima iz artiljerije, navodi se u članku.
Ranije su mediji pisali da se ukrajinska vojska tokom kontraofanzive suočava sa najopasnijim i najsmrtonosnijim linijama odbrane ruske vojske – Oružane snage Ukrajine moraju da prođu preko miliona mina, gađaju ih dronovi „lancet“, dalekometne rakete i borbeni helikopteri.
Oružane snage Ukrajine krajem juna krenule su u kontraofanzivu na zaporoškom, južnodonjeckom i artjomovskom pravcu. U borbe šalju jedinice koje je obučavao i naoružao NATO. Međutim, kako je rekao predsednik Rusije Vladimir Putin, ukrajinske snage nisu postigle uspeh ni na jednom delu fronta. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je da su Oružane snage Ukrajine u septembru izgubile preko 17.000 ljudi i preko 2.700 jedinica naoružanja.
Voennoslužaщiй Centralьnogo Voenno okruga s dronom s podvesom dlя sbrosa boepripasa vo vremя prohoždeniя podgotovki operatora bespilotnogo letatelьnogo apparata - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
RUSIJA
Rusija testira novi dron kamikazu u zoni specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala