- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroligaš bolji od NBA ekipe – Egzum odličan, slavlje Kampacovog Reala

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Dante Egzum
Košarkaš Partizana Dante Egzum  - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
Pratite nas
U prijateljskoj utakmici NBA ligaša i evroligaša slavio je Real Madrid! Kraljevski klub je nadigrao Dalas Maverikse posle velikog preokreta u poslednjoj deonici - 127:123. Centralna figura u završnici bio je Fakundo Kampaco koji je postigao odlučujuće poene.
Kampaco, bivši igrač Crvene zvezde, završio je meč sa 20 poena, osam asistencija i šest skokova.Od toga je 14 dao u poslednjoj deonici.

Luka Dončić je igrao samo pet minuta. Iako je spektakl u Madridu bio posvećen tome da navijači vide Dončića, svog bivšeg igrača, na delu. Razočaranje za mnoge.

Takođe, bio je to ponovo susret Dantea Egzuma i Geršona Jabuselea koje pamtimo iz prošle sezone. Egzum je tada u dresu Partizana izvukao deblji kraj, a Jabusele pokazao jedan od ružnijih poteza koji se pamte u svetu košarke i sporta uopšte.

Sada je Australijanac u dresu Dalasa na neki način vratio Kraljevskom klubu za prošlu sezonu, odigrao je jako dobru partiju i završio duel sa 13 poena i osam asistencija.

Kada je sama utakmica u pitanju, Real Madrid je čak vodio sa 38:37 posle prve četvrtine, ali je u nastavku Dalas preokrenuo i vodio do samog kraja. Ipak...
Sve se rešavalo u poslednjem minutu kada je Real poveo sa 122:120 preko Kampaca, a na kraju je Kraljevski klub uspeo da nadigra NBA ekipu.
Mnogo se govori o tome da se razlika između NBA i Evrolige smanjila, a i ova utakmica ide tome u prilog.
Ovo je Realu treća pobeda nad NBA klubovima, pa su Madriđani na pravi način opravdali epitet šampiona Evrolige.
Šabaz Nejpir - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
„Zvezda je sila – ima tim za plej-of Evrolige“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala