- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Srbin dobio otkaz u Estoniji jer je čestitao rođendan Putinu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Trener futsal kluba Smrsraha iz Vijmse, Vladimir Jovanović, dobio je otkaz jer je na društvenim mrežama čestitao rođendan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji je u subotu napunio 71 godinu.
Kako navode ruski mediji, Jovanović je uz fotografiju lidera Ruske Federacije napisao "Živi dugo, imenjače. Srbi i Rusi, braća zauvek", ali mu se rukovodstvo estonskog kluba koji je trenirao ubrzo zahvalilo na saradnji.
„Prekinuli smo saradnju zbog nekorektnog ponašanja trenera Vladimira Jovanovića na društvenim mrežama. Ne možemo sebi da priuštimo da se trener ekipe ovako ponaša u ovom trenutku. Jovanović je sa razumevanjem prihvatio ovu odluku, a prema njegovim rečima, objava na društvenim mrežama nije imala nikakvu političku pozadinu“, rekao je Andrej Golovin, šef kluba Smsraha.
Srpski stručnjak je, sa druge strane, naglasio da svako ima pravo na svoje mišljenje:
„Ja sam sportista iz zemlje koja ima svoju tradiciju, kao što imaju i Estonci. Poštujem svačije mišljenje, ali niko na ovoj planeti ne može da mi kaže šta da mislim - to se zove sloboda govora, to je demokratija. Žao mi je što sam na tu temu doživeo ovo gorko iskustvo“, rekao je Jovanović, koji je preuzeo dužnost trenera kluba krajem decembra prošle godine, potpisavši ugovor na godinu i po dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala