- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok za Cicipasa u Kini

© AP Photo / Mark J. TerrillStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Francuski teniser Ugo Umber plasirao se u u osminu finala mastersa u Šangaju, pošto je u trećem kolu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:4, 3:6, 7:5. Meč je trajao dva sata i 11 minuta.
Cicipas je šesti teniser sveta, dok je Umber 34. na ATP listi. Ovo je bio četvrti međusobni duel francuskog i grčkog tenisera, a treći trijumf Umbera.
Francuz je poveo 2:0 na startu prvog seta, a onda je držao prednost od dva gema do kraja ovog dela meča. Cicipas je napravio brejk u četvrtom gemu drugog seta. Grčki teniser je potom sigurnom igrom dobio drugi set rezultatom 6:3.
Umber je poveo 3:0 u trećem setu, ali je Cicipas serijom 4:1 izjednačio na 4:4. Umber je potom u 12. gemu stigao do brejka, koji mu je doneo pobedu.
Francuski teniser će u osmini finala mastersa u Šangaju igrati sa Amerikancem Džefrijem Džonom Volfom, koji je bio bolji od Italijana Matea Arnaldija 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).
Plasman u osminu finala ranije danas izborili su Španac Karlos Alkaras, Čileanac Nikolas Jari, Rus Andrej Rubljov, Argentinac Dijego Švarcman, Amerikanac Tomi Pol i Bugarin Grigor Dimitrov.
Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
SPORT
Alkaras nije blistao – ali je stigao na „megdan“ Bugarinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala