- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Priprema se poseta predsednika Palestine Moskvi

© AP Photo / Majdi MohammedPalestinski predsednik Mahmud Abas govori na zasedanju Centralnog saveta Palestine u Ramalahu
Palestinski predsednik Mahmud Abas govori na zasedanju Centralnog saveta Palestine u Ramalahu - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
U toku su pripreme posete predsednika Palestine Mahmuda Abasa Moskvi, saopštio je ambasador Palestine u Rusiji Abdelhafiz Nofal.
„Sa Moskvom održavamo svakodnevne kontakte. Sada su u toku pripreme za posetu predsednika Abasa Moskvi“, rekao je ambasador za televiziju „Rusija 24“, upitan da li su mogući zvanični kontakti Palestine i Rusije u skorije vreme.
Nofal je istakao da palestinska strana ceni stav Moskve po pitanju palestinsko-izraelskog rešenja situacije.
Podsetimo, u toku je treći dan sukoba Hamasa i izraelske vojske.
Više od hiljadu ljudi je stradalo, a više od 4.000 je ranjenih. Izraelski zvaničnici poručuju da će pobediti, a da će se odgovor Hamasu pamtiti decenijama.
Izraelska vojska saopštila je da je mobilisano 300.000 vojnika. Ministar odbrane naredio potpunu opsadu Pojasa Gaze – obustavljena isporuka hrane, vode, struje i goriva.
Zašto je Bliski istok opet zahvatio haos i kakve će biti njegove globalne posledice u novoj emisiji "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala