- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Hladan tuš za UN“: Zaharova o priznanju Kijeva da je pokušao da napadne Zaporošku nuklearku

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
Pratite nas
Priznanje načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o pokušajima napada na Zaporošku nuklearnu elektranu biće kao „hladan tuš“ za Ujedinjene nacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova u razgovoru za izdanje „Izvestija“.

„MIP je više puta saopštavao da režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koristi nuklearku kao 'prljavo nuklearno oružje' i njime ucenjuje Evropljane. Rusija je svim relevantnim organizacijama dostavljala podatke koji potvrđuju da je ukrajinska vojska granatirala Zaporošku nuklearnu elektranu. Sve o čemu smo govorili biće i nadalje direktno potvrđivano“, istakla je ona.

Zaharova je naglasila da su sve to vreme predstavnici UN saopštavali da ne mogu da utvrde iz kog pravca se izvode napadi na Zaporošku nuklearku.
Prethodno, načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov priznao je da su specijalne snage njegovog resora tri puta pokušale da napadnu i zauzmu Zaporošku nuklearnu elektranu, koje su ruske snage odbile.
Portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov, saopštio je 19. oktobra 2022. o pokušaju ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na levu obalu Kahovkskog jezera i zauzmu teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane. Prema njegovim rečima, kao aktivnim dejstvima ruskih snaga koje su čuvale spoljni perimetar Zaporoške NE, neprijateljske desantne snage su uništene.
U nastavku pogledajte najnovije izdanje emisije Moj pogled na Rusiju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala