Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Jedini terorista na Kosovu je Aljbin Kurti

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti optužio njegovog sina Danila da je navodno bio umešan u događaje u mestu Banjska na severu KiM, 24. septembra, poručivši da je „jedini terorista na Kosovu Aljbin Kurti, koji ubija i teroriše srpski narod“.
Vučić se oglasio reagujući na optužbe ministra policije privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje na račun njegovog sina Danila.
„Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše meta. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN“, napisao je Vučić na svom nalogu na Instagramu*, uz zajedničku fotografiju sa sinom Danilom.
Predsednik Srbije je podsetio da su ranije tzv. kosovske bezbednosne snage zaustavile njegovog sina Danila i tražile mu da skine majicu.
„Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako, junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti“, dodao je Vučić.
Svečlja je ranije danas na Fejsbuku* objavio „nove dokaze o povezanosti Srbije sa događajima u Banjskoj“, i to tako što je doveo u vezu Danila Vučića sa napadima.
„Dve nedelje posle terorističkog napada u Banjskoj nastavljamo sa rasvetljavanjem činjenica koje dokazuju direktnu povezanost Srbije u organizaciji i realizaciji ovog napada“, napisao je Svečlja.

Petković: Bezočne laži Svečlje, napada Vučića kako bi Beograd doveo u vezu sa Banjskom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je Svečlja bezočno slagao i napao predsednika Srbije kako bi pokušao Srbiju da dovede u vezu sa događajima i Banjskoj.
Petković je na društvenoj mreži Iks napisao da su Svečlja i Kurti opsednuti porodicom Vučić, „pa patološki udaraju na sve Vučiće, ne štedeći ni decu“ i da Kurti „ne zna ni za čast, ni za moral“.
„Kurtijev ekstremista Svečlja bezočno je slagao i napao predsednika Vučića, da bi svojim baljezgarijama pokušao, doduše bezuspešno, da Srbiju dovede u vezu s događajima u Banjskoj! Svečlja i Kurti opsednuti su porodicom Vučić, pa patološki udaraju na sve Vučiće, ne štedeći ni decu!“, naveo je Petković.
On je podsetio da je Kurti prvo vređao Vučićevu ćerku Milicu, a zatim, zajedno sa Svečljom, kako je naveo, „maltretirao Danila, zbog njegovog odlaska na liturgiju u Gračanicu“.
Petković je rekao da Danila „i danas u svojim izopačenim umovima nastavljaju da napadaju sumanutim lažima“.
„Jedno je sigurno, Svečlja i Kurti Vučiću ne mogu da priđu ni moralno ni intelektualno! Nisu mu ni do kolena, jer Vučić nikada ničiju porodicu nije napao, niti bi to ikada učinio! A Kurti koji se obračunava čak i sa decom, ne zna ni za čast, ni za moral!“, zaključio je Petković.

Srpska lista: Brutalne neistine, Priština pokušava da opravda svoje diktatorske poteze

Ovim povodom oglasila se i Srpska lista, ističući da Priština ovim pokušava da „opravda svoje diktatorske i fašističke poteze kojima se već dve godine kinji i proteruje srpski narod sa Kosova i Metohije“.
Ove brutalne neistine još jednom potvrđuju koliko laži plasiraju predstavnici antisrpskog Kurtijevog režima, poručili su iz Srpske liste.
„Neverovatno je koliko je Aljbin Kurti, pored svog antisrpskog karaktera, opsednut porodicom predsednika Aleksandra Vučića, pa ne propušta da prođe ni mesec dana a da ne izmisli neku laž i optuži ili uputi uvredu čak i deci porodice Vučić. U nameri da poveže tragične događaje u Banjskoj sa srpskom državom, sada je otišao korak dalje, i sa svojim potrčkom Svečljom izmislio priču da je u te događaje umešan čak i predsednikov sin, Danilo Vučić!?“, navodi se u saopštenju Srpske liste.
„Ne može Kurti da razume i prihvati, a ni kvazi opozicija u Beogradu, da deca predsednika Srbije vole svoju otadžbinu i svoje Kosovo i Metohiju, i da neće prestati mirnim sredstvima to da brane i čuvaju, jer im poreklo i vaspitanje  ne dozvoljavaju da budu drugačiji od svog oca i većinskog svog naroda“, dodaje se u saopštenju.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala