- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I praktično i romantično: Moskovljani sad mogu na posao i - rečnim tramvajem /foto/

© Sputnik / Lidija SimićRečni tramvaj u Moskvi.
Rečni tramvaj u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Moskovljani odnedavno, pored metroa i drumskog gradskog saobraćaja, za transport po gradu imaju na raspolaganju i rečne tramvaje. To im daje mogućnost da tokom vožnje uživaju u romantičnom pogledu na rusku prestonicu sa vode.
Savremeni rečni električni brodovi i plutajuća pristaništa predstavljaju novu eru u prevozu, kreiranu korišćenjem najnovijih ruskih tehnologija i opreme. Oni su ekonomični, ekološki prihvatljivi i udobni za putnike. Sa visokim plafonima, panoramskim prozorima i staklenim krovom i tri velika ekrana koji informišu putnike o ruti i stanicama, ovi brodovi pružaju nesvakidašnje iskustvo putovanja.
© Sputnik / Lidija SimićPored metroa i drumskog gradskog saobraćaja, Moskovljani odnedavno imaju i rečne tramvaje.
Pored metroa i drumskog gradskog saobraćaja, Moskovljani odnedavno imaju i rečne tramvaje. - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pored metroa i drumskog gradskog saobraćaja, Moskovljani odnedavno imaju i rečne tramvaje.
Rečni tramvaji su počeli da saobraćaju po reci Moskva 20. juna 2023. godine. Od početka njihovog operativnog rada, novi vid prevoza stekao je značajnu popularnost među građanima i posetiocima grada. Tramvaji idu u intervalu od 20-25 minuta, a u jedan staje do 45 ljudi.
U prednosti ovakvog vida kretanja po Moskvi uverio se reporter Sputnjika koji se ukrcao u rečni tramvaj na pristaništu Kijevska, jednom od šest tačaka odakle polaze brodići gradskog prevoza. Tokom vožnje sa vode se mogu videti Ruska vlada, hotel Radison Rojal, biznis kompleks Moskva siti.
© Sputnik / Lidija SimićBiznis-kompleks Moskva-Siti.
Biznis-kompleks Moskva-Siti. - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Biznis-kompleks Moskva-Siti.
Za 150 rubalja (170 dinara), koliko košta karta, obezbedili ste sebi sat vremena užitka na vodi. Doduše, karta je vikendom duplo skuplja – 300 rubalja (340 dinara). Karta se može platiti bankarskom kartom ili pretplatnim karticama za moskovski gradski prevoz u koje su uračunati značajni popusti, dok je za decu do sedam godina ulaz besplatan.
© Sputnik / Lidija SimićPogled na zgradu ruske vlade sa reke.
Pogled na zgradu ruske vlade sa reke. - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pogled na zgradu ruske vlade sa reke.
Pritom, rečni tramvaji, koji su uzgred kompletno proizvedeni u Rusiji, ekološki su prihvatljivi, ekonomični i tihi.
Zasad postoji samo jedna linija kojom saobraća rečni tramvaj, ali se do kraja ove godine planira još jedna.
© Sputnik / Lidija SimićPristanište rečnog tramvaja u Moskvi.
Pristanište rečnog tramvaja u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pristanište rečnog tramvaja u Moskvi.
Svaka pristanišna platforma je inovaciona – ploveća stanica sa mekim klupama za sedenje, vaj-fajem, informacionim displejem, urednim toaletima i malim kafeom. Dok čekate dolazak tramvaja mogu se napraviti lepe fotografije sa omanje terase.
Ovu vrstu prevoza koriste uglavnom ljudi koji žive ili rade u blizini pristaništnih stanica, ali ima i dosta turista koji na ovaj način mogu da za manje para priušte sebi obilazak grada brodićem.
Značaj reke Moskve za grad je ogroman. Rečni saobraćaj prestonice oživljava sa momentom puštanja u rad Severne rečne stanice 2020. godine. Stanovnici i gosti prestonice moći će da krstare rekom Moskvom i sa Severne i Južne rečne stanice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala