- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Reset V: Politički Zapad umire ali ne prirodnom smrću – davi se u krvi sopstvenog rata

© SputnikDugme za resetovanje
Dugme za resetovanje - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
Pratite nas
Knjiga „Reset V“ novinara Dragana Vujičića je, kako autor kaže, o istorijskom procesu koji traje više od trista godina i koji je na zalasku svog života. Na žalost, ovaj politički program ne umire prirodnom smrću, već se davi u krvi ukrajinskog sukoba.
Prema Vujičićevim rečima, došlo je vreme kada je Zapad izgubio svoju svrhu, a izgubio je i teološke osnove svog postojanja - kada je umro.
„Svaka smrt je neuredna pojava, i po mirisu, i po ukusu, i vizuelno. A pogotovo kada se to posmatra u realnom vremenu, preko društvenih mreža, kada vidite da umire u onim ljudima koji ratuju u jednom ratu koji nije smeo da se dogodi“, kaže Vujičić.

Gušenje potrebe čoveka za slobodom

U predgovoru Vujičićeve knjige, novinar Siniša Ljepojević objašnjava da je rat u Ukrajini samo jedan od instrumenata koji vladajuće elite koje žele reset koriste u borbi protiv neposlušnih.
„Vladajuće elite žele da stvore ambijent destrukcije u kojem bi trebalo da žive buduće generacije. Kroz pokušaje atomizacije društva, što bi, prema Vujičićevim rečima trebalo da bude reset, školski sistem u kome roditelji i porodica ne igraju nikakvu ulogu, pedofilske mreže, transhumanizam, trgovinu organima i zloupotrebu tehnologija, zapadne elite pokušavaju da ovladaju svetom“, piše Ljepojević.
Po njemu, spiritus movens ovog pokreta nalazi se u Davosu – elite ocenjuju da je najefikasniji put za destrukciju zloupotreba ekologije, životne okoline i zdravlja kao nečega oko čega su ljudi prirodno zabrinuti. Da bi se to postiglo, neophodno je poništiti ljudskost i ugušiti prirodnu potrebu čoveka za slobodom.
Za to se koristi termin održivosti kao jedan od osnovnih instrumenata, što je, kaže Vujičić, eufemizam za eugeniku.

Veštačka inteligencija kao krajnji oblik božanstva

Kada govori o održivosti, Vujičić napominje da, na primer, Majkrosoftov Čet bot koristi ogromne količine struje i vode. Gde je tu održivost, pita se naš sagovornik. Ali, veštačka inteligencija zamišljena je, kako kaže, kao krajnji oblik božanstva, o čemu je govorila i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na poslednjem samitu G20 u Indiji. Takođe, američki državni sekretar Entoni Blinken govorio je o G7 kao „upravnom odboru čovečanstva“.
„Upravni odbor čovečanstva je organizacija koja, niti ima statut, niti ima pravila. To je grupa lidera zemalja koji su sami sebe oktroisali kao lidere sveta. Stvar je bila u tome da se sakrije takozvani neprozirni svetski kapital. On mora da ostane neproziran da se mi ne bismo sekirali, da mi obični ne bismo zavideli“, kaže Vujičić.
Međutim, na samitu G20 čuli su se zahtevi za promenom statuta MMF-a i Svetske banke. To je jedan od znakova da je resetu došao kraj. Takođe, na Kubi je održan sastanak Grupe 77 zemalja u razvoju koje odbijaju reset. Živimo u procesu kada se reset na način na koji je zamišljen, na principima klasične britanske eugenike okončava, kaže Vujičić.
Ceo intervju sa Draganom Vujičićem možete pogledati u video formatu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala