- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev jači od kiše i Čileanca – favoriti po „planu i programu“ u Šangaju

© AP Photo / Manu FernandezDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
Pratite nas
Zahuktava se polako ali sigurno Masters u Šangaju, gde titulu brani Danil Medvedev i gde kiša organizatorima i igračima pravi velike probleme. Rus je u odbranu titule krenuo poprilično sigurno, do trećeg kola stigao je pobedom na Čileancem Kristijanom Garinom – 6:3. 6:3.
Četiri meča drugog kola Mastersa u Šangaju okončana su u u subotu u prepodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu i sva četvorica favorita bili su sigurni.
Najbolji rutski teniser Danil Medvedev je u trećem gemu „ukrao servis“ rivalu, da bi već u sledećem dopustio ribrejk. U šestom gemu spasio je Rus tri brejk lopte, a zatim je nanizao četiri osvojena gema, i sa ukupno tri brejka uspeo da slavi u prvom setu.
U drugom Danil je ekspresno stigao do dva brejka i velike prednosti 4:0, da bi na kraju rutinski slavio sa 6:3, iskoristivši drugu meč loptu.
Grk Stefano Cicipas takođe je opravdao ulogu izrazitog favorita u dvoboju sa Hidžikatom, kog je savladao rezultatom 6:4, 6:2. Identičan je slučaj i sa Amerikancem Tomijem Polom, koji je razbio Australijanca Ofnera rezultatom 6:3, 6:0.
Još jedan od favorita Nikolas Đari eliminisao je Terensa Atamana i slavio je po setovima 7:5, 6:2.
Roman Safijulin - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
SPORT
Rus priredio spektakl u Kini – srušen je Zverev
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala