- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak stao uz Danila i Sašu: „Nema smisla“

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
Pratite nas
Danil Medvedev i Saša Zverev, ruski i nemački teniser, nedavno su se požalili zbog kasnih termina za večernje mečeve koji često znaju da se potraju i iza ponoći, a podršku im je u tome pružila PTPA, ogranizacija koju je osnovao Novak Đoković.
Teniski mečevi kada se igraju u pet setova znaju da traju i preko pet sati, dok ona u tri seta neretko traju i po tri sata. Zbog takvih mečeva koji nisu retkosti sve češće se dešava da se dueli oduže i traju daleko iza ponoći što sa pravom smeta igračima.
Na ovaj problem ukazali su Danil Medvedev i Saša Zverev, a njihov glas najpre je čuo Novak Đoković koji preko PTPA organizacije želi da pronađe rešenje.

„Mečevi koji počinju kasno uveče ne štete samo igračima. Oni imaju negativne posledice i na navijače, sakupljače loptica, zaposlene na turniru i investitore", piše u saopštenju PTPA.

Ahmad Nasar, izvršni direktor organizacije, detaljno je analizirao sve probleme kasnih mečeva.

„Neki turniri imaju organičenje, što je pohvalno. Neki nemaju i čini se da uživaju u kasnim večernjim mečevima koji se završavaju kasno, gotovo da svi trče pobednički krug kada se sve završi u dva, tri ili četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Sa tačke gledišta igrača to nema smisla, isto je i što se tiče navijača, onih koji prenose sve i svih komercijalnih partnera. Ako pogledate tribine i zumirate kamerom na iscrpljene igrače, vidite da je publika već otišla. Imaju poslove, porodice i stvari koje rade, moraju da idu na spavanje“, zaključio je Nasar.

Novakova oranizacija za cilj ima da pronađe što brže rešenje, ali turniri moraju da se usklađuju sa TV pravima i to je ono što stvara probleme. PTPA saopštenjem je želeo da dodtno izvrši pritisak i pruži podršku ruskom i nemačkom teniseru.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
SPORT
Povređeni Laslo do kraja nije želeo da se preda – ali nije vredelo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala