- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teniski klasik pripao Moskovljanki – Arinine stare navike poslale Jelenu u polufinale

© AP Photo / Kin CheungArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, poražena je u četvrtfinalu turnira u Pekingu od Jelene Ribakine, teniserke ruskog porekla koja igra pod zastavom Kazahstana, rezultatom 7:5, 6:2.
Rivalstva u ženskom tenisu dugo nisu dobijala toliko na značaju, ali onda su se pojavile Iga Švjontek, Arina Sabalenka i Jelena Ribakina, koja su postala ženska „velika trojka“.
Jedna drugoj od početka sezona uzimale su titule, a sada je u još ranijoj fazi Moskovljanka sprečila prvu teniserku sveta da se bori za trofej. U teniskom klasiku Ribakina je bila bolja u oba seta, dok je Arina za ceo meč uspela da napravi samo jedan brejk.
Beloruskinja nije dobro startovala, ali je uspela da izjednači na 2:2, međutim posle toga sve je u svojim rukama imala Ribakina. Mučila se u jedanaestom gemu, ali nakon što je iskoristila petu brejk loptu stavila je tačku na prvi set.
U drugom je bila znatno sigurnija, napravila je dva brejka i lakše nego što je to bilo očekivano plasirala se u polufinale Pekinga.
Arina se vratila svojoj staroj navici, napravila je osam duplih servis grešaka i jasno je da su je one skupo koštale u bitnim trenucima. Ribakina je ostvarila i četvrtu pobedu u nizu nad teniserkom koja zauzima prvo mesto na VTA listi što se dogodilo prvi put posle 2019. godine u kojoj je takav podvig imala Belinda Benčić.
Za veliko finale Moskovljanka će se boriti protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove koja je eliminisala Jelenu Ostapenko, letonsku teniserku. Drugo polufinale igraju Iga Švjontek i Koko Gof.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
SPORT
U Indiji ste „milioner“ samo ako znate za Novaka i Alkarasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala