Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić iz Granade: Zahvalnost Španiji na poštovanju celovitosti Srbije /foto/

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Riši Sunak
Aleksandar Vučić i Riši Sunak - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Granadi sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom o situaciji na KiM.
"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama", napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Predsednik je imao i, kako navodi, srdačan susret sa domaćinom Samita španskim premijerom Pedrom Sančezom.

"Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu", naveo je Vučić.

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Pedro Sančez
Aleksandar Vučić i Pedro Sančez - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Aleksandar Vučić i Pedro Sančez
Srpski predsednik se sastao i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

"Kratak susret sa prijateljima Viktorom Orbanom i Dimitrom Kovačevskim pred početak Samita EU2023ES, na kojem će se razgovarati o brojnim važnim temama za današnju Evropu, a nadamo se i Zapadni Balkan", napisao je Vučić.

On se uoči početka samita sastao i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.
"Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima", napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Posle Zelenskog, Vučić je razgovarao sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom o svim važnim pitanjima za Srbiju, a posebno o situaciji na Kosovu i Metohiji.
"Sa Gzavijeom Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o daljim koracima u cilju smirivanja tenzija i vraćanja u okvire dijaloga", naveo je Vučić.
Takođe, sastao se i sa premijerom Kraljevine Norveške Jonasom Garom Stereom na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi.
"Dobar razgovor sa premijerom Jonasom Garom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, bilateralnim odnosima Srbije i Norveške", napisao je Vučić.
© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić, Dimitar Kovačevski i Viktor Orban
Aleksandar Vučić, Dimitar Kovačevski i Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Aleksandar Vučić, Dimitar Kovačevski i Viktor Orban
Predsednik Srbije susreo se u Granadi i sa predsednicom Vlade Italije Đorđom Meloni.
"Srdačan susret sa Meloni i kratak razgovor o najbitnijim temama za dalje jačanje odnosa između Srbije i Italije, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana", napisao je Vučić na društvenim mrežama.
On je razgovarao i sa predsednicom Vlade Islanda Katrin Jakobsdotir koju je, kako je naveo, obavestio o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije, regionu Zapadnog Balkana, aktuelnoj geopolitičkoj situaciji.
"Izrazio sam nadu da ćemo zajedno raditi na jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Islanda u svim oblastima od zajedničkog interesovanja", objavio je Vučić na društvenim mrežama.
Vučić je naveo da je premijerku Jakobsdotir pozvao da poseti Srbiju.
Predsednik Srbije je sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem razgovarao o jačanju saradnje dve zemlje.
Vučić se tokom samita Evropske političke zajednice u Granadi sastao se danas sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Garibašvilijem.
Vučić je naveo da je imao odličan razgovor sa Garibašvilijem i da ga je informisao o činjenicama povodom situacije na Kosovu i Metohiji, posebno o bezbednosnim prilikama u kojima žive tamošnji Srbi. On je kazao da je još jednom zahvalio Gruziji na doslednom stavu u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije.
Vučić učestvuje na samitu Evropske političke zajednice u Granadi.
On je po dolasku na samit rekao da očekuje teške razgovore, kao i da će imati važne bilateralne sastanke.
Vučić je rekao da će imati sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kao i sa mnogim drugim evropskim zvaničnicima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala