Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Samit Evropske političke zajednice u Granadi, prisustvuje Vučić

© Sputnik / Alekseй VitvickiйZastave EU u Briselu
Zastave EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.
Kako se ističe, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.
Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.
Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.
Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: „Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena“.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte emisiju "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala