- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hilari Klinton priznala: U Americi raste popularnost Putinove politike

© AFP 2023 / Saul LoebHilari Klinton
Hilari Klinton - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
Politički krugovi u SAD beleže rast popularnosti politike predsednika Rusije Vladimira Putina među Amerikancima – protiv toga se treba boriti, izjavila je bivši američki državni sekretar Hilari Klinton u intervjuu TV „Pi-Bi-Es njuz“.
„Iskreno, ne razumem Amerikance koji su na strani Putina, ali mi to vidimo, čujemo i treba da se borimo protiv toga“, kazala je Klinton.
Takođe je navela da je rusko rukovodstvo navodno „oduševljeno“ zbog turbulencija koje potresaju američki Kongres, jer to preti prekidom isporuka američkog oružja Kijevu.
Klinton je takođe izrazila zbunjenost zbog toga što neki Amerikanci „koji su na odgovornim funkcijama govore o tome da SAD ne treba da podržavaju narod Ukrajine“. Po njenim rečima, u SAD je došlo do „ideološke i političke partijske podele“.
Krajem protekle nedelje američki Kongres je odobrio privremeni budžet, koji ne uključuje finansijsku podršku Kijevu.
Nakon toga, Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je smenu svog predsedavajućeg, republikanca Kevina Mekartija koji je planirao da sredstva u iznosu od 300 miliona dolara koja su namenjena za obuku ukrajinske vojske isključi iz odbrambenog budžeta zemlje. Pored toga, prošle subote, 30. septembra, istekao je rok trajanja zakona o lend-lizu za Oružane snage Ukrajine.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je zabrinut zbog mogućeg odbijanja Kongresa da nastavi da pruža pomoć Ukrajini zbog nedavnih dešavanja u vezi sa finansiranjem vlade.
U nastavku pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala