- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Lost Country“ otvara Festival autorskog filma

© Foto : Ustupljeno SputnjikuFilm „Lost Country“
Film „Lost Country“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2023
Pratite nas
Festival autorskog filma, 29. po redu, koji će biti održan od 24. novembra do 1. decembra u Beogradu. otvoriće ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića.
Popularni FAF će i ove godine predstaviti filmska ostvarenja novih, originalnih i relevantnih dela i ličnih glasova evropske i svetske kinematografije, poručuju organizatori.
Pred publikom će se naći pobednički filmovi sa prestižnih festivala, kao i ostvarenja najcenjenijih stvaralaca danas.

Priča o sopstvenoj revoluciji devedesetih

Film koji će svečano otvoriti festival „Lost Country“ reditelja Vladimira Perišića prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.
Lost Country“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na nedavno završenom Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca.
Centralne programske celine Festivala autorskog filma čine takmičarski i glavni program, dok će selekcije Hrabri Balkan, Bande à part, Sirovo i Mreža festivala Jadranske regije predstaviti nove tokove u autorskom filmu.
Glavna lokacija festivala biće MTS Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu „Sine grand Rakovica“.
Pero i mastionica - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
KULTURA
„Kočićevo pero“ dodeljeno književniku Nenadu Šaponji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala