- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Teatar apsurda: Evropskoj uniji bi mogla zatrebati i „nuklearna Ukrajina“

© AP Photo / Daniel ColeKijev
Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da postoji mogućnost da u „ovom teatru apsurda“ Evropskoj uniji „zatreba i nuklearna Ukrajina“.
Kako kaže, o tome svedoči odsustvo reakcije EU na izjave zvaničnog Kijeva o tome da zemlja treba da dobije nuklearni status.
„S obzirom na to da se ljudi poput (ministarke spoljnih poslova Nemačke) Analene Berbok nalaze na vlasti u zemljama Evropske unije, ne isključujem mogućnost da će im u tom teatru apsurda zatrebati još i nuklearna Ukrajina. Oni su o tome govorili. U krajnjem slučaju, nisu opomenuli (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog kada je izjavio takvu glupost na Minhenskoj konferenciji“, istakla je Zaharova.
Osvrnula se i na izjavu ministra spoljnih poslova Litvanije Gabrielusa Landsbergisa koji je pozvao da se iznad Ukrajine razvije nuklearni kišobran NATO.
„To je zemlja koja, čini mi se, nije ništa kardinalno važno ili izuzetno aktuelno doprinela u rešavanju bilo kog pitanja povezanog sa nuklearnom bezbednošću. Bar meni nije poznato. Pritom, takve prazne reči ipak ne prolaze nezapaženo“, kazala je Zaharova.
Podsećamo, u martu ove godine na sajtu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog objavljena je peticija u kojoj se poziva da se na teritoriji Ukrajine rasporedi američko nuklearno oružje ili da Ukrajina napravi svoje nuklearno oružje.
Vojnik iz obezbeđenja Vladimira Zelenskog sa nacističkom oznakom u Izjumu - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
RUSIJA
Sestra Kim Džong Una: Zelenski se vara ako misli da će ga „nuklearni kišobran“ SAD spasiti od Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala