Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Milan Radoičić pušten iz pritvora, tužilaštvo najavilo žalbu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilan Radoičić
Milan Radoičić - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva.
M. R. je određena mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
Naloženo mu je da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.
Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.
Okrivljenom M.R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju.
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.
Više javno tužilaštvo najavilo je da će uložiti žalbu nakon odbijanja sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Radoičiću odredi pritvor, potvrđeno je RTS-u u tužilaštvu.
Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra ove godine iz Tuzle nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći, saopštilo je prethodno Tužilaštvo.
Kako je navedeno, oružje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a potom ga je prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama.
Radoičić se takođe tereti da je kao kolovođa grupe sa više nepoznatih lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom, 24. septembra izazvao opasnost po život ljudi u Banjskoj na KiM.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte emisiju „Svet sa Sputnjikom“:
Advokat Goran Petronijević - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
SRBIJA
Petronijević: Nema dokaza da je Radoičić izvršio krivična dela za koja se tereti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala