- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: U EU još veruju da će Ukrajina opstati do 2030. godine

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Političari Evropske unije, koji govore o nameri da prime Ukrajinu u EU do 2030. godine, i dalje veruju da će ta zemlja u kojoj su na vlasti sledbenici Stepana Bandere opstati do tada, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Šef Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da postoji mogućnost da Ukrajina uđe u EU do 2030. godine. To znači da u EU veruju da će sadašnja banderovska država izdržati do tada“, napisao je Medvedev na Telegramu.
Ranije je Mišel rekao za „Špigl“ da bi Ukrajina, ukoliko ispuni sve potrebne uslove, mogla da uđe u EU 2030. godine. Kako bi se to realizovalo, Ukrajina i druge zemlje kandidati za članstvo treba da sprovedu reforme, da se izbore sa korupcijom i da se pridržavaju svih zakonskih uslova. Mišel je rekao da to „neće biti lak zadatak“, ali je pozvao da se ne gubi vreme. Takođe je podsetio da zemlje Zapadnog Balkana čekaju da uđu u EU već 20 godina.
Istovremeno, list „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na interne procene budžeta EU, predstavljene u dokumentu Saveta EU, piše da će ulaskom u EU Ukrajina imati pravo da dobije oko 186 milijardi evra za sedam godina.
Stepan Bandera je bio vođa Organizacije ukrajinskih nacionalista, koja je bila poznata po svojoj radikalnoj antisemitskoj ideologiji. Prema istoričarima iz različitih zemalja, militantno krilo organizacije – Ukrajinska pobunjenička armija (UPA) – u više navrata je pomagalo trupama nacističke Nemačke u istrebljivanju Jevreja. Kao rezultat toga, Bandera se generalno posmatra kao nacistički saradnik u Nemačkoj i Izraelu.
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
SVET
„Oprezno!“: Orban o planovima prijema Ukrajine u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala