- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sjajni Lajović pobedio Vavrinku – Kecmanović predao autsajderu

© AP Photo / Radivoje PavicicDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, plasirao se u drugo kolo Mastersa u Šangaju po prvi put u karijeri pobedom nad Stanom Vavrinkom rezultatom 6:4, 7:6. Srpski teniser u Kini imali su polovičan dan jer je posle Dušana na teenu bio Miomir Kecmanović koji je predao meč Kinezu Buu pri rezultatu 7:6, 2:6, 1:2.
Poslednji meč Dušan Lajović i Stan Vavrinka odigrali su još 2015. godine, a čak i tada kada je Švajcarac bio u sjajnoj formi srpski teniser mu je odlično parirao pa se tako znalo da će u prvom kolu Mastersa u Šangaju imati znatno veće šanse jer Vavrinka odavno ne igra svoj najbolji tenis.
Dušan je počeo silovito, u prvom gemu je napravio brejk, a zatim je u nastavku seta još jednom Vavrinki oduzeo servis gem. Švajcarac je uspeo da vrati jedan brejk, ali je pored devet vinera imao i osam neiznuđenih grešaka koje su ga kako se ispostavilo skupo koštale seta.
U drugom setu Lajoviću je bilo daleko teže da slomi otpor protivnika iako je ponovo prvi napravio brejk, Vavrinka je ovoga puta odmah uzvratio, a zatim su srpski i švajcarski teniser razmenili po još jedan brejk.
Imao je Dušan novu priliku u devetom gemu da oduzme protinivku i treći servis gem, ali nije iskoristio tu šansu i morao je da traži pobedu preko taj-brejka.
Poveo je u tom delu igre sa 5:3, međutim uporno Stan se vratio i izjednačio. Imao je Lajović prvu meč loptu, ali je Švajcarac spasao odličnim servisom.
Dok se na jednoj strani nije predavo Vavrinka, na drugoj set nije želeo da mu dopusti Dušan koji je neverovatnom defanzivom uspeo da spase set loptu. Asom je stigao do druge meč lopte, a nju je i iskoristio!
Tokom karijere srpski teniser igrao je četiri puta u karijeru u Šangaju, ali nikada nije uspevao da prođe prvo kolo. Takođe, u prethodna dva duela nije pobedio Vavrinku pa je i taj podvig napravio prvi put u karijeri. U drugom kolu Lajović igra protiv Talona Grikspora.
Nažalost, Miomir Kecmanović nije krenuo Dušanovom stazom u Šangaju iako je dobio prvi set protiv Bua, 187. tenisera sveta. Kinez je izjednačio i potom u trećem setu napravio brejk, a onda je srpski teniser odlućio da preda meč. Razlog ove odluke još uvek nije poznat.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
SPORT
Australijanac napravio čudo – do sada su uspevali samo Đoković, Federer i Nadal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala