- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Deca na Jamajci pojela slatkiše od kanabisa, više od 60 njih završilo u bolnici /foto/

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaPrazna učionica nakon proglašene pandemije koronavirusa
Prazna učionica nakon proglašene pandemije koronavirusa - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Više od 60 dece na Jamajki osnovnoškolskog uzrasta hospitalizovano je nakon što su pojeli slatkiš od kanabisa u duginim bojama, zbog čega su povraćali i halucinirali, saopštila je ministarka obrazovanja ove karipske zemlje na društvenoj mreži Iks.
„Uverena sam da zajedno možemo da ojačamo bezbednost i bezbednosni režim i da se borimo protiv nesavesne prodaje proizvoda od marihuane deci“, saopštila je Fayval Vilijams dodavši da se u najnesrećnijim okolnostima našla s roditeljima i deoničarima osnovne škole u Očo Riosu.
Vilijamsova je sinoć podelila fotografiju koja je prijavljena ministarstvu na čijem je čelu, na kojoj se nalazi paket „gumenih traka u duginim bojama“ od kojih svaka sadrži 100 miligrama THC-a, što je snažna doza i za odrasle osobe koje konzumiraju marihuanu.
„Jedan dečak je rekao da je uzeo jedan slatkiš“, kazala je Vilijamsova dodavši da su drugoj deci date intravenozne kapi kako bi im se ubrzao oporavak.
„Toliko je snažan ovaj proizvod“, dodala je ona.
Jamajka je dekriminalizovala posedovanje do 57 grama marihuane iz religioznih, medicinskih i naučnih razloga 2015. godine i osnovala agenciju za licence za industriju legalnog medicinskog kanabisa, preneo je „Indeks“.
Radio Jamajka je javio da Jamajčansko udruženje uzgajivača i proizvođača marihuane predlaže program javnog obrazovanja za odgovorno konzumiranje odraslih i prevenciju konzumiranja kod dece, kao i zagovaranje adekvatnijeg pakovanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala