Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva šefu Unmika: Beograd je konstantno upozoravao na brutalnost prema Srbima na KiM

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆAna Brnabić i Karolin Zijade
Ana Brnabić i Karolin Zijade - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Beograd je konstantno i uporno upozoravao na brutalnost, nasilje i diskriminaciju, kojima je već dugo izloženo srpsko i ostalo nealbansko stanovništvo na prostoru Kosova i Metohije, a što je upravo dovelo do eskalacije i tragičnih događaja, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa šefom Unmika Karolin Zijade.
Brnabićeva je na sastanku sa Karolin Zijade, koja je i specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, ukazala da su tragične događaje od 24. septembra na severu Kosova i Metohije predstavnici privremenih institucija samouprave i pojedini mediji u Prištini tendenciozno iskoristili i zloupotrebili u svrhu plasiranja dezinformacija i poluistina.
Ona je naglasila i da Zajednica srpskih opština još nije formirana, iako se Priština na to obavezala Briselskim sporazumom pre sada više od deset godina.
Karolin Zijade je istakla da je najvažnije da je Srbija posvećena miru, stabilnosti i dijalogu, koji ostaje najvažnije sredstvo u postizanju održivog rešenja na prostoru Kosova i Metohije.
Šef Unmika je dodala da Misija ostaje dosledna u sprovođenju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, dodaje se u saopštenju Vlade.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte emisiju „Svet sa Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala