- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Beogradska filharmonija 6. oktobra odaje počast svom osnivaču

© Foto : Sputnjiku ustupila Beogradska filharmonijaDirigent Džaume Santonja.
Dirigent Džaume Santonja. - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pratite nas
Beogradska filharmonija je najavila danas da će u čast svog osnivača Stevana Hristića izvesti njegovo delo "Na selu", 6. oktobra u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, na koncertu nazvanom "Za nova otkrića”.
Hristićeva simfonijska pesma je na koncertnom repertoaru gotovo zaboravljeno ostvarenje, nastalo 1935. godine, a "prema dostupnim arhivskim podacima, Beogradska filharmonija ga koncertno izvodi prvi put", kaže se u saopštenju.
Dirigent koncerta "Za nova otkrića" je Džaume Santonje, dok solista pijanista Denis Kožuhin na prvom nastupu sa Beogradskom filharmonijom izvodi Klavirski koncert broj 4, koji je u duhu naziva koncerta "Za nova otkrića", pošto je to nepravedno zapostavljeno delo Sergeja Rahmanjinova.
© Foto : Sputnjiku ustupila Beogradska filharmonijaPijanista Denis Kožuhin
Pijanista Denis Kožuhin  - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2023
Pijanista Denis Kožuhin
"Filharmonijski koncert zaokružuju jedno od najpopularnijih dela klasičnog muzičkog repertoara 'Romeo i Julija' Sergeja Prokofjeva", kaže se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala