- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpska odgovorila Sarajevu: Imovina pripada entitetima, predlog Bećirovića i Komšića pucanj u prazno

© Sputnik / Branko MaksimovićBanjaluka
Banjaluka - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Bošnjački i hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić uputili su u proceduru Predsedništvu BiH predlog zakona o tzv. državnoj imovini. Iz Republike Srpske ponovljeno je da je imovina u nadležnosti entiteta i da je ovo još jedan pucanj u prazno.
Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je predlog zakona o tzv. državnoj imovini jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja i bilo kakvog smisla.
Pravnik Ognjen Tadić rekao je da je Dejtonskim sporazumom jasno propisano da BiH nema imovinu i da jedino Republika Srpska i FBiH imaju nadležnost da regulišu ovo pitanje imovine.
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Milorad Kojić ocenio je da Bećirović i Komšić žele da uvedu u veću krizu i da potpuno destabilizuju političku situaciju i u BiH i u regionu.
Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković izjavio je da Komšić i Bećirović upućivanjem u proceduru predloga zakona o imovini ne žele dobro narodu u BiH kako se predstavljaju, već pozivaju na sukobe.
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Miroslav Vujičić rekao je da je potez Komšića i Bećirovića predstavlja čisti populizam i očajničko dodvoravanje bošnjačkom biračkom telu.
Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović obrazložio je da je, prema predloženom zakonu o imovini, BiH nosilac prava vlasništva, a entiteti i drugi nivoi vlasti u BiH mogu koristiti i upravljati imovinom koja im je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti u meri u kojoj su ovlašćeni ovim ili nekim drugim zakonom koji donese Parlamentarna skupština BiH, prenela je RTRS.
Predsedništvo BiH - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
REGION
Bećirović i Komšić uputili u proceduru Predsedništva BiH predlog zakona o tzv. državnoj imovini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala