Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skandalozna izjava nemačkog ministra –tvrdi da je Kosovo „žrtva genocida“, a Banjsku poredi sa Krimom

© Tanjug / Sava RadovanovićZastava Nemačke ispred zgrade Rajhstaga u Berlinu
Zastava Nemačke ispred zgrade Rajhstaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Nemački ministar poljoprivrede Džem Ozdemir priprema se za posetu regionu, u okviru koje će obići Moldaviju, Severnu Makedoniju i tzv. Kosovo. Najavljujući svoj dolazak osvrnuo se na dešavanja na severu Kosova i Metohije navodeći da je tzv. Kosovo žrtva genocida od strane Srbije, a Banjsku upoređujući sa Krimom.
U videu objavljenom na društvenoj mreži X, on je obrazložio šta su mu zadaci na ovom mini-putovanju, i tom prilikom se osvrnuo na dešavanja na severu Kosova, predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, ali i Rusije i destabilizacije.
Između ostalog, Ozdemir se u obraćanju pita „da li je Kosovo, koje je ponovo pod ogromnim pritiskom Srbije, bilo žrtva genocida koji je došao iz Srbije, od strane čudnih trupa koje dolaze sa severa i, naravno, nemaju nikakve veze sa predsednikom Srbije“.
Uz to, Ozdemir je uporedio Kosovo i Krim.
„Na primer, na Krimskom poluostrvu, tamošnji vojnici prvobitno nisu imali nikakve veze sa gospodinom Putinom“, rekao je nemački ministar.
On je dodao i da „znamo ovaj obrazac destabilizacije i na kraju Moldavije, koja je pod ogromnim pritiskom zbog pokušaja Rusije da ojača one koji su prozapadna vlast, koja je protiv korupcije, koja je za ljudska prava, za demokratiju, za slobodu izražavanja, da tamo oslabi“.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte emisiju "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala