- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Posle odluke Kongresa, Bajden od saveznika traži da koordinišu dalju pomoć Kijevu

© AP Photo / Pavel GolovkinPredsednici SAD i Ukrajine, Džozef Bajden i Vladimir Zelenski
Predsednici SAD i Ukrajine, Džozef Bajden i Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa saveznicima o daljoj pomoći Ukrajini, saopštila je Bela kuća.
Razgovori su usledili nakon što je američki Kongres usvojio budžet na 45 dana i to bez pomoći Ukrajini.
„Cilj telefonskog razgovora predsednika Bajdena bila je koordinacija dalje podrške Kijevu. U razgovoru su učestvovali: premijer Kanade Džastin Trudo, predsednik EK Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, nemački kancelar Olaf Šolc, italijanski premijer Džordža Meloni, japanski premijer Fumio Kisida, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsednik Poljske Andžej Duda, predsednik Rumunije Klaus Johanis, britanski premijer Riši Sunak i minstar spoljnih poslova Francuske Katrin Kolona“, navodi se su saopštenju.
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je potpisao zakon odobren u Kongresu koji omogućava da se nastavi finansiranje rada vlade na rok od 45 dana, tj. do 17. novembra, ali taj zakon ne uključuje sredstva za potrebe Ukrajine.
Ranije je američki kongresmen iz Arizone Pol Gosar ocenio je za Sputnjik da bi američki Kongres trebalo da prestane da baca novac na Ukrajinu i da se fokusira na američke potrebe, većini Amerikanaca je dosta rata i beskonačnog trošenja.
Ukrajina, zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
RUSIJA
Ukrajina izgubila 24 milijarde dolara zbog odbijanja Amerike da uključi pomoć u budžet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala