- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mađarski general-major Laslo Stic dolazi na čelo misije Altea u BiH

© AFP 2023 / PHILIPPE HUGUENEUFOR
EUFOR - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Mađarski general-major Laslo Stic preuzeće u januaru 2024. godine komandu misije Altea u BiH, saopštio je danas mađarski ministar odbrane Kristof Salaj Bobrovnički.
On je istakao da Mađarska pokazuje privrženost regionalnoj stabilnosti slanjem pojačanja za misiju Eufor Altea.
„Mađarske odbrambene snage pojačavaju svoju posvećenost - 2024. godine misiji Altea će se pridružiti dodatne snage. Iskustvo general-majora Stica u razvoju snaga čini ga snažnim vođom za ovu misiju“, napisao je Bobrovnički na društvenim mrežama.
On je naveo da je „očuvanje stabilnosti regiona zapadnog Balkana prioritet za mađarsku Vladu, jer tamošnje zemlje igraju ključnu ulogu u zaustavljanju talasa ilegalnih migranata“, prenosi agencija MTI.
„Oružane snage Mađarske će dati doprinos misiji Altea u helikopterskom transportu, vazdušnoj evakuaciji i sposobnostima medicinske podrške, poslaće deminersku ekipu, pse za otkrivanje eksploziva i jedinicu vojne policije“, rekao je Bobrovnički.
Stic trenutno služi kao komandant Komande za modernizaciju i transformaciju oružanih snaga. Služio je u misijama na zapadnom Balkanu i u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala