Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Ista cinična šema Zapada kao prema UPC“: Ruski ambasador o optužbama Veslija Klarka na račun SPC

© Sputnik / Lola ĐorđevićSastanak ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka i predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Sastanak ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Zlonamerni pokušaji penzionisanog američkog generala Klarka da neosnovano okrivi Srpsku pravoslavnu crkvu za čuvanje oružja u manastirima u pokrajini Kosovo i Metohija izazivaju duboku zabrinutost, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.
„Istu ciničnu šemu zapadnjaci koriste prema kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi: lažne informacije se predstavljaju kao „poverljivi obaveštajni podaci“, pa se koriste kao razlog za brutalno proganjanje sveštenstva i vernika“, napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.
Podsetimo, na optužbe Veslija Klarka o čuvanju oružja u manastiru SPC, iznete posle sukoba u selu Banjska, gde se nalazi i manastir, reagovala je i Eparhija raško-prizrenska.
Kako je saopšteno iz Eparhije, ta izjava „duboko zabrinjava zbog netačne tvrdnje da je u manastiru Banjska navodno bilo uskladišteno oružje“.
Iz Eparhije su objasnili da je prilikom pregleda koji su obavili tzv. kosovska policija i Euleks utvrđeno da u manastiru nije bilo oružja, već je ono nađeno u objektu koji je van kompleksa, te u delu dvorišta, a ostavila su ga naoružana lica koja su samostalno ušla u njih 24. septembra, i te lokacije nisu bile pod kontrolom manastirske bratije.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte emisiju "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala