- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Real pokorio Napulj, Ikardi za muk u Mančesteru – efektan gol Gudelja /video/

© AP Photo / Alessandra TarantinoDžud Belingem
Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Atomski fudbal demonstrirali su Napoli i Real Madrid u drugom kolu Grupe C Lige šampiona, a slavio je španski predstavnik rezultatom 3:2 (2:1) u paklu Napulja na stadionu „Dijego Maradona“. Englez Džud Belingem još jednom je pokazao da je Realov kralj i dugo će se prepričavati i vrteti na TV špicama njegov gol iz 34. minuta.
Napoli je prvi zadao udarac i poveo je protiv Real u 18. minutu preko norveškog defanzivca Lea Ostigarda koji je glavom smestio loptu u mrežu.
Nije se dugo čekalo na odgovor Španaca, koji su preko Vinisijusa Žuniora na dodavanje Džuda Belingema stigli do izjednačenja u 27. Minutu.
A onda je usledilo pravo remek-delo u režiji glavnog i ubedljivog najboljeg igrača Reala – Džuda Belingema.
Englez koji je ponikao u Birmingem sitiju, da bi ga put odveo u Dortmund gde je „eksplodirao“ i pokazao svetsku klasu, što je papreno letos platio Real, uzeo je loptu na sredini terena i stuštio se ka golu Mereta. U „veleslalomu“ nanizao je nekoliko fudbalera Napolija i usledila je rutinska egzekucija – „otvoreno stopalo“ – pravo u suprotan ugao!
Brojke su impoznatne kada je čudesni Džud u pitanju. Devet utakmica za kraljevski klub i čak osam golova, od čega dva u Ligi šampiona u uvodna dva kola.
Upravo je ubojiti Englez u prvom kolu kasnim golom u Madridu presudio Union Berlinu (1:0), a i sada je Realov protagonista. U nastavku je Napoli zaigrao daleko bolje i kao pldo takve igre stiglo je izjednačenje nakon diskutabilnog penala koji je Francuz Klemon Turpan dosudio nakon gledanja VAR-a.
Karvahala je lopta posle noge udarila u ruku dok je bio u padu i Turpan je procenio da ima dovoljno elemenata za jedanaesterac. Nepogrešio s bele tačke bio je Pjotr Zjelinski u 54. minutu. U jeku napada domaćina Real je preko Valdverdea uz pomoć stative i golmana Mereta stigao do pobede. Raspalio je Urguvajaac, poznat po strašnom udarcu, po lopti, a onda se od prečku uz pomoć glave Mereta odbila u mrežu.
Od ostalih mečeva koji su odigrani u utorak uveče, Mančester junajted ponovo je na Old Trafordu razočarao armiju svojih navijača. Posle miroljubivih 1:1 na poluvremenu sa Galatasarajom, činilo se da će "đavoli" slaviti jer su poveli preko dvostrukog strelca Hojlund, ali tada su na scenu stupili Akturkoglu i Mauro Ikardi.
Argentinac je prvo promašio jedanaesterac u 78. minutu, da bi 180 sekundi kasnije pogodio za konačnih 3:2 i muk na Old Trafordu. Junajted posle dva odigrana kola nema bodove. Bajern je prvi sa šest bodova u Grupi A, Galatasaraj ima četiri, Kopenhagen jedan.
Bajern je teže nego što se očekivalo uspeo da slavi u Kopenhagenu, posle preokreta. Domaćin je na Parkenu stigao do prednosti u 56. minutu preko Leragera, da bi Musijala i Tel kompletirali preokret Bavaraca.
Od srpskih reprezentativaca Nemanja Gudelj bio je na terenu u Ajndhovenu protiv PSV-a, gde je Sevilja remizirala 2:2. Upravo je štoper Andalužana postigao efektan pogodak u 68. minutu, nakon što je u padu zakucao loptu pod samu prečku. De Jong je obezbedio izjednačenje domaćinu u 86. minutu, da bi En Nesiri već u sledećem napadu ponovo doneo prednost Sevilji, ali je konačnih 2:2 delo Tezea u petom minutu sudijske nadoknade.
Liga šampiona, 2. kolo rezultati
Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)
Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)
Kopenhagen – Bajern Minhen 1:2 (0:0)
Inter – Benfika 1:0 (0:0)
Lens – Arsenal 2:1 (1:1)
Mančester junajted – Galatasaraj 2:3 (1:1)
Napoli – Real Madrid 2:3 (1:2)
PSV – Sevilja 2:2 (0:0)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala