- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Dokazani antisrbin i teški lažljivac“: Dodik o Kristijan Amanpur

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je novinarka Si-En-Ena Kristijan Amanpur „dokazani antisrbin i teški lažljivac“, te da godinama lažno izveštava i, umesto da ide u penziju, očigledno je da je u kondiciji drži mržnja prema Srbima.
Dodik je Amanpurovu nazvao „spodobom koja godinama vršlja po svetu“ i da joj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro rekao da mu ne stavlja u usta svoje stavove.
Komentarišući pitanje koje je o njemu Amanpurova postavila Vučiću, Dodik je rekao da je pre 30 godina imao priliku da sa njom razgovara, istakavši njenu ostrašćenost prema Srbima što, kako je naveo, zna i Vučić.
„Treba primetiti da je Vučić pristao da razgovara sa njom u potpuno nepovoljnim okolnostima, odnosno sa nekim ko je teški lažljivac i dokazani antisrbin i lobista. Lagala je mnogo puta u svojim izveštajima“, kazao je Dodik.
Podsetio je na laž Si-En-Ena i Kristijan Amanpur da su Srbi ubili 300.000 muslimana i silovali 60.000 njihovih žena.
„Sada znamo da je ukupno u BiH stradalo 93.000 ljudi. Na bazi njenih laži koncipirana je američka politika tog vremena koja je bila negativna prema Srbiji i Srbima“, kazao je Dodik.
On je rekao da se Amanpurova vraća na mesto svog zločina i laži da bi postavljala pitanja o Kosovu, te upitao zar nije jasno da Srbi ne prihvataju Kosovo kao nezavisno i da su ljudi tamo spremni da se bore.
„Uvek je Srbija kriva i želi se da bude slaba, a to žele i Srpskoj. Takva Srbija odgovara narodima u okruženju i nekim velikim silama, a na njihovu žalost Srbija je sve jača. Zato su iz naftalina izvuklu Amanpurovu“, zaključio je Dodik, prenela je RTRS.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SRBIJA
Provokativan intervju sa Vučićem na Si-En-Enu: Pitanja o Kosovu, ali i Dodiku, Đokoviću...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SPORT
Otkud Novak Đoković u mislima Kristijan Amanpur
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala