- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorija na Svetskom prvenstvu – Amerikanka postala prva žena koja je izvela najteži potez

© AFP 2023 / LIONEL BONAVENTURESimon Bajls
Simon Bajls - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Simon Bajls, američka gimnastičarka, postala je prva žena koja je izvela „dvostruki premet Jurčenko“ na međunarodnom takmičenju odnosno na Svetskom prvenstvu u gimnastici.
Sa prethodnih Olimpijskih igara Simon Bajls povukla se zbog velikog pritiska, a sada vizu za naredne Olimpijske igre želi da obezbedi na najbolji mogući način.
Američka gimnastičarka 2021. godine postala je prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčneko, najteži potez u gimnastici, a sada je u Antverpenu na Svetskom prvenstvu po prvi put to uradila i na međunarodnom takmčinju.
Ovaj potez izvodi se kada gimnastičar na dasku dolazi okrenut leđima i odbija se rukama prema spravi, a onda napravi dvostruki saltu u iskošenom položaju.
Težak potez tokom istorije ovog sporta uspevali su da izvedu samo gimnastičari, ali je Bajls pokazala da to ako se dobro pripreme mogu da urade i dame.
Četvorostruka olimpijska prvakinja zasluženo je dobila najbolje ocene i tokom kvalifikacija ostvarila je najbolji rezultat posle čega se plasirala u sva četiri individualna finala na Svetskom prvenstvu.
Olimpiada-2020. Sportivnaя gimnastika. Mužčinы. Individualьnoe mnogoborьe - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Svetski šampion ne pristaje na ucene: „Neću iz Dinama ni po cenu Olimpijskih igra“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala