- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović mešao karte, Anđušić „cepao“ mrežicu – Partizan ubedljiv protiv Mornara

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićDanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedom nad Mornarom iz Bara startovali su novu sezonu ABA lige i na svom parketu u Beogradu slavili su rezultatom 110:78.
Trener Željko Obradović je iskoristio priliku da pruži šansu svim igračima, a najbolje je vreme na parketu iskoristio Danilo Anđušić sa 23 poenom i pet pogodaka u šutu van linije za tri poena.
Nekadašnji reprezentativac Srbije je potvrdio dobru formu prikazanu u pripremnim utakmicama i ponovo je bio najbolji pojedinac u redovima crno-belih.
Partizan je silovito ušao u utakmicu, prvu deonicu je rešio u svoju korist sa 34:21 i praktično rešio pitanje pobednika.
Mornar je zaigrao nešto bolje u odbrani u nastavku, nije dozvolio da se domaći raspucaju, ali su ipak na poluvremenu imali 18 poena viška.
Sa dobrom igrom Partizan je nastavio i u drugom poluvremenu, ali se ni Mornar nije predavao, treća deonica je rešena sa samo dva poena prednosti za crno-bele.
Ipak, u poslednjem kvartalu Partizan je ubacio u brzinu više i „stotkom“ je krunisao dobru partiju na startu nove sezone ABA lige.
Uz Anđušića istakli su se Tristan Vukčević sa 13 i Alen Smailagić sa 12 poena, dvocifreni učinak je imao i Džejms Naneli sa 11 poena, samo su Vukčević i Mateuš Ponitka na terenu proveli više od 20 minuta, a u sastavu nije bilo Zeka Ledeja.
Na drugoj strani Aleksandar Gavrilović je imao 19 poena, a Marko Kovačević je dodao 15.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala