- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I Bugarska zabranjuje ulaz vozilima sa ruskim registracijama

© Sputnik / Sergey KozlovGranični prelaz Goptovka na rusko-ukrajinskoj granici
Granični prelaz Goptovka na rusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Bugarska uvodi zabranu ulaska automobila sa ruskim tablicama, a ograničenje će stupiti na snagu do kraja dana, saopštio je šef bugarske granične policije Anton Zlatanov.
„Aktivno smo radili na tome od četvrtka. Siguran sam da će do kraja dana na teritoriji Bugarske početi da važi zabrana ulaska ruskih vozila“, rekao je Zlatanov, prenosi list „24 sata“.
Zabrana se ne odnosi samo na putnička vozila, nego i na teretna. Zlatanov je dodao da mesečno u Bugarsku ne uđe mnogo vozila sa ruskim registracijama, ali nije mogao da navede okviran broj.
Ranije je Evropska komisija objavila pojašnjenje u kojem se navodi da se sankcije koje je Savet EU uveo Rusiji još 2022. godine odnose i na lična vozila ruskih državljana sa ruskim registarskim tablicama, te da, shodno tome, ruski državljani ne mogu da ulaze sa svojim vozilima na teritoriju Evropske unije ni u turističke svrhe pa čak ni na kratak period.
Odluku o zabrani ulaska automobila sa ruskom registracijom prethodno su donele Finska, Estonija, Letonija, Litvanija, Poljska, Norveška.
Tojotin „lend kruzer“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
SVET
„Nijedan automobil neće ući“: Poljska uvodi zabranu ulaska u zemlju za vozila sa ruskim registracijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala