- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Hotel na Durmitoru izdat za 200 evra mesečno

© Sputnik / SputnjikPriroda
Priroda - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) dali su u zakup celi hotel, uz samo jezero Sušica na Durmitoru, za samo 200 evra mesečno.
Iz ovog javnog preduzeća potvrdili su za RTCG da se na javni poziv prijavila jedna firma, koja će biti zakupac hotela narednih pet godina, a prema saznanjima crnogorskog medija, objekat će biti izdat u zakup firmi iz Podgorice, čije poslovanje dosad nije bilo interesantno javnosti.
Kako navodi RTCG, u momentu kada su cene nekretnina u porastu i kada je nemoguće naći u mesečni zakup i garsonjeru na Žabljaku po toj ceni, iz NPCG su se odlučili da celi hotel izdaju za 200 evra mesečno.
Turističko-ugostiteljski objekat, poznat i kao planinarski dom Sušica, površine 240 kvadrata, ponuđen je na tender za 2.400 evra godišnje, a u javnom pozivu, koji je objavljen u septembru, nije bio preciziran uslov da firma koja se prijavljuje na tender ima godine iskustva u hotelijerstvu.
Saglasnost za davanje hotela pod zakup dala je Vlada Crne Gore početkom septembra, a na zahtev Nacionalnih parkova Crne Gore.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala