- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši američki državni sekretar: Amerika oslabljena sukobom u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaMajk Pompeo, bivši američki državni sekretar
Majk Pompeo, bivši američki državni sekretar - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Amerika je oslabljena sukobom u Ukrajini i izgubila je moć da obuzdava Rusiju, izjavio je bivši američki državni sekretar i bivši šef CIA Majk Pompeo u intervjuu za grčki list „Katimerini“.
Pompeo, koji je bio državni sekretar SAD tokom predsedavanja Donalda Trampa, boravio je u Atini na prvom Američko-mediteranskom investicionom forumu.
„Amerika je oslabljena invazijom na Ukrajinu – izgubili smo moć obuzdavanja protiv (ruskog predsednika Vladimira) Putina i Ukrajinaca, zbog čega je Evropljanima i svakome od nas još gore“, rekao je Pompeo.
Prema njegovoj oceni, „svet je postao mnogo manje bezbedno mesto otkako je Džozef Bajden preuzeo dužnost predsednika SAD“.
„To se odnosi naAmerikance i na građane svih naših saveznika. Trinaest Amerikanaca je poginulo u Avganistanu, što je jedan od najvećih neuspeha u zaštiti naših građana u novijoj istoriji“, rekao je Pompeo.
On je dodao da su iranske vlasti sada mnogo bogatije i moćnije nego kada je on napustio funkciju.
„Naši prijatelji i partneri na Bliskom istoku, u Izraelu i zalivskim zemljama osećaju se napušteno. A Komunistička partija Kine postaje smelija i priprema se za rat - ekonomski i vojni – i to na načine koji su bez presedana ", rekao je političar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala