- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpska levica“ raspametila Piksija u Mesijevom stilu /video/

© AFP 2023 / ANTONIN THUILLIERAndrija Živković
Andrija Živković - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
Pratite nas
Andrija Živković igra se fudbala i deluje nezaustavljivo ne terenu. Srpska levica upisala je asistenciju i efektan pogodak u stilu Leonela Mesija u velikom derbiju protiv Panatinaikosa u Atini koji je završen bez pobednika (2:2), a sve to ispratio je s lica mesta i selektor Srbije Dragan Stojković.
Piksi je u pratnji supruge snežane boravio na tribinama i trljao je ruke zbog fantastičnih partija srpskih reprezentativaca, Andrije Živkovića, Filipa Mladenovića i njegovog imenjaka Đuričića.
„Zlatni orlić“ Živković je na sedam utakmica grčke Superlige postigao četiri gola, a protiv PAO je nastavio sa starom praksom da pogađa i asisitra kada njegov PAOK igra derbije protiv „atinskih zelenih“, Olimpijakosa i AEK-a.
Igru velikih brojeva igra Andrija Živković u crno-belom dresu. Nekadašnji član Partizana postigao je protiv pomenute „velike trojke“ grčkog fudbala čak osam golova uz pet asistencija.
Poslednji je bio pravo remek-delo i podsetio je na nešto što je nekada u dresu Barselone s lakoćom izvodio jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi. „Otvoreno“ levo stopalo i to bez prijema iz prve u golmanov dalji, desni ugao. Lopta je samo „liznula“ stativu, dok je golman Panatinaikosa nepomično stajao i pogledo ispratio Žiletovu „zavišu“ na putu ka mreži.
Magija! I to čista! U režiji „srpske ubojite levice“ na asistenciju Tajsona koja je nokautirala PAO i oduševila Piksija.
Vrhunska forma u kojoj je već izvesno vreme Andrija Živković donela mu je nedavno novi ugovor koji je potpisao sa PAOK-om sredinom septembra, kao i mesto među 11 u nacionalnom dresu.
Nema dileme da će ukoliko ovako nastavi, Živković po desnom krilu predvoditi Orlove protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra, u ključnom meču kvalifikacija na putu ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine.
Srpski sudija Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SPORT
Srbiji ne valja, Evropa ga ceni – Jovanović na centru u Berlinu
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SPORT
Šta se dešava sa Vlahovićem i ko ne govori istinu?
Stefan Slavković Kepa (levo) i Marko Roksić Roksa, šampioni Evrope u PES-u - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SPORT
Marko odbio da igra protiv tzv. Kosova: „Lojalnost prema Srbiji iznad svega“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala