- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Otvoreno 10 novih škola srpskog jezika u Austriji

© Foto : Ustupljeno SputnjikuUprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu otvorila je deset novih dopunskih škola srpskog jezika širom Austrije
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu otvorila je deset novih dopunskih škola srpskog jezika širom Austrije - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u saradnji s udruženjem „Prosvjeta“, otvorila je danas deset novih dopunskih škola srpskog jezika širom Austrije. Škole, koje pohađa preko 300 dece, već su počele s radom.
Tim povodom, direktor Uprave Arno Gujon, izjavio je u Beču da je otvaranje škola srpskog jezika širom sveta prioritet organa kojim rukovodi.
„Ako od rođenja živite u inostranstvu, bez škole nije jednostavno savladati maternji jezik u potpunosti. Jezik je u srži kulture i identiteta svakog naroda. Učeći srpski, deca iz Austrije čuvaju svoj identitet i korene. U dopunskim školama, deca ne uče samo gramatiku i ćirilicu, već i istoriju i kulturu Srba“, rekao je Gujon.
S novootvorenim školama, u Austriji danas postoji 32 „Prosvjetine“ škole srpskog jezika, koje pohađa preko 1.000 učenika.
Uprava je u prethodne 3 godine otvorila 34 škole širom sveta, u Austriji, na Malti, u Rusiji, Španiji, Portugaliji, Holandiji i na Kanarskim ostrvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala