- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

A u Engleskoj – totalni cirkus zbog sudija

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaKontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi
Kontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Liverpul doživeo je prvi poraz ove sezone u Premijer ligi u kontroverznom derbiju sa Totenhemom (1:2), tokom kog su Redsi zaradili dva crvena kartona, a poništen im je i regularan pogodak Luisa Dijasa, što je sudijska organizacija posle duela i priznala.
Liverpul je dao regularan gol i to pri rezultatu 0:0, ali... On nije prihvaćen, već je poništen zbog nepostojećeg ofsajda.
Da je napravljena greška posle utakmice potvrdila je Sudijska komisija engleskog fudbala, koja je uputila javno izvinjenje Liverpulu.
„PGMOL priznaje da je došlo do značajne ljudske greške tokom prvog poluvremena utakmice Totenhem protiv Liverpula. Pogodak Luiza Dijasa je poništen zbog ofsajda od strane službene ekipe na terenu. Gol je trebalo da bude dodeljen VAR intervencijom, međutim, nje nije bilo. PGMOL će sprovesti detaljnu istragu da utvrdi pod kojim okolnostima je došlo do greške", navodi se u saopštenju Sudijske komisije.
O svemu je govorio i trener Liverpula Jirgen Klop.
„Nikada u životu nisam video ovako nešto, ovako nepoštenu utakmicu. I nikada nisam bio ponosniji na moju ekipu. Bilo je toliko suludih odluka. Ofsajd? Nema šanse! Loše su povukli linije. Videli smo to jasno na poluvremenu. Danima će se o ovome govoriti, nije lako podneti".
Posle svega, englesko udruženje profesionalnih sudija (PGMOL) suspendovalo je sudije Darena Inglanda i Dena Kuka, koji su bili zaduženi za sistem video pomoćnih sudija (VAR) za meč sedmog kola fudbalskog prvenstva Engleske između Totenhema i Liverpula.
Neće to sada mnogo značiti oštećenom Liverpulu.
Italijanski fudbaler Mario Baloteli - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
SPORT
Svetske fudbalske zvezde podržale ruski klub
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala