- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Eksplozija u Ankari: Teroristički napad kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova /video/

© Sputnik / Maksim DurnjevMesto eksplozije tokom terorističkog napada kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova Turske u Ankari
Mesto eksplozije tokom terorističkog napada kod zgrade ministarstva unutrašnjih poslova Turske u Ankari - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2023
Pratite nas
Jaka eksplozija odjeknula je u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.
Jedan terorista razneo se bombom u blizini zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, dok je drugi neutralisan, rekao je ministar Ali Jerlikaja.
Ulice u rejonu Kizilaj su zatvorene, a na njih je izašlo i predsedničko obezbeđenje, javlja dopisnik Sputnjika iz Ankare.
Dvojica terorista prišla su zdanju ministarstva u automobilu u pokušaju da izvedu teroristički akt, rekao je ministar.
Turski mediji navode da je jedan napadač bio naoružan raketnim bacačem, i on je neutralisan, dok se drugi razneo kao bombaš-samoubica. Prema njihovim navodima, u zgradu parlamenta, koja se nalazi u blizini, nakon eksplozije se ne može ni ući niti iz nje izaći. Kako navodi list, trebalo je da poslanici danas nastave rad posle letnje pauze.
Na terenu su trenutno kontradiverzione ekipe, a policija proverava da li u blizini ima i opasnosti od drugih eksplozivnih naprava, te kontroliše automobile.
U napadu su lakše ranjena dvojica pripadnika ministarstva, javlja dopisnik Sputnjika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala