- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki Predstavnički dom podneo nacrt finansiranja vlade bez pomoći Kijevu

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmerički Kapitol u Vašingtonu
Američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Predstavnički dom američkog Kongresa, koji je pod kontrolom republikanaca, predstavio je sopstveni predlog za privremeno produženje vladinog finansiranja za 45 dana, isključujući iz njega pomoć Ukrajini, saopštio je novinarima republikanski kongresmen iz Oklahome Tom Kol.
Prema njegovim rečima, nacrt će uključivati pomoć za otklanjanje prirodnih katastrofa u SAD, ali neće sadržati finansiranje Ukrajine. Kako je naveo, glasanje o njemu moglo bi se održati u najskorije vreme.
Trenutno nijedan dom američkog Kongresa nije odobrio nacrt za nastavak finansiranja vlade, zbog čega je zemlja na ivici prekida rada vlade (tzv. šatdaun).
Da bi izbegao prekid rada vlade, Kongres mora da usvoji inicijativu za produženje njenog finansiranja, koju će demokratski predsednik Džozef Bajden potpisati do ponoći u subotu, kada se završava tekuća fiskalna godina u zemlji. Prekid rada mogao bi dovesti do neisplaćivanja plata, prinudnog neplaćenog odsustva i otpuštanja stotina hiljada državnih službenika i ukidanja mnogih vladinih programa. U ovom trenutku, nijedan dom zakonodavnog tela nije odobrio nacrt za proširenje vladinog finansiranja.
Zastava SAD - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SVET
Zatvaranje Amerike: Bez dogovora u Predstavničkom domu SAD o privremenom finansiranju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala