- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makabi u finalu bez odigranog meča – neviđene scene u Izraelu

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICPartizan - Makabi, Evroliga
Partizan - Makabi, Evroliga - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Na neverovatan način košarkaši Makabija bez da su odigrali meč uspeli su da se plasiraju u finale Liga kupa nakon što je utakmica sa Hapoelom registrovana službenim rezultatom 20:0.
Makabi i Hapoel trebalo je da se sastanu u polufinalu Liga kupa, ali zbog ogromnih redova navijači Hapoela nisu uspeli da uđu u dvoranu, a klub nije želeo da počne bez njih pa su tako sudije prekinule meč i pre nego što je počeo.
Policija je donela odluka da skenira identifikacioni broj svakog navijača pri ulasku u dvoranu, a to je dovelo do ogromnih redova i velike gužve za koju se nije naziralo da može da se raščisti.
Igrači Hapoela nisu želeli da počnu meč dok ne uđu svi njihovi navijači, a posle 15 minuta čekanja sudije su svirale kraj utakmice i to je Makabiju donelo pobedu 20:0.
Hapoel je oštro reagovao na društvenim mrežama.

„Sportski navijači – ne kriminalci. Od jutra su počele da nam stižu poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija večerašnju utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su navijači uključeni, od osam do 80 godina, žene i deca, svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu, zaključili smo da nema smisla da izađemo na teren. Sport pripada navijačima“, napisali su iz Hapoela.

Košarkaši tima izašli su iz dvorane i pozdravili navijače koji u nju nisu uspeli da uđu, a posle ovakve odluke moraće da plate i novčanu kaznu.
Košarkaši Makabija „ni krivi ni dužni“ igraju u nedelju od 17 časova protiv Hapoela iz Jerusalima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala