- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kusturica namerava da poseti nove ruske regione

© SputnikEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Srpski reditelj Emir Kusturica namerava da poseti nove regione Ruske Federacije.
Na pitanje novinara na festivalu „Aleksandrova tvrđava“ u Ust-Labinsku da li planira da poseti nove ruske regione, Kusturica je odgovorio potvrdno.
Kusturica je, takođe, rekao da bi mogao da snimi deo svog sledećeg filma po romanu Fjodora Dostojevskog „Zločin i kazna“ u Krasnodarskom kraju, jer je tamo „sunčano“.
„Dostojevski mi je blizak. Ovaj film će izaći sledeće godine, novca već ima. Ne mogu da snimam ako nema sunca, zavisim od sunca. Mislim da u vašem regionu ima mnogo sunca. Pošto je to tako, moj sledeći film možda ću raditi ovde. Jednu polovinu ovde, drugu polovinu u Moskvi“, rekao je reditelj.
„Dostojevski je veoma mračan, dubok, ali treba (dodati) sunca“, primetio je Kusturica.
Tridesetog septembra obeležava se godišnjica ujedinjenja DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom. Referendumi o ulasku ovih regiona u sastav Ruske Federacije održani su 23-27. septembra 2022. godine. Na osnovu rezultata obrade 100 odsto glasačkih listića u DNR, 99,23 odsto birača glasalo je za ujedinjenje sa Ruskom Federacijom, u LNR – 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti – 87,05 odsto, u Zaporoškoj oblasti – 93,11 odsto. Sporazumi o prisajedinjenju potpisani su nakon referenduma, posle čega je odlučeno da se 30. septembar svake godine slavi kao Dan ujedinjenja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
RUSIJA
Rusija slavi Dan ujedinjenja sa DNR, LNR, Zaporoškom i Hersonskom oblašću; Putin: Sudbonosan događaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala